Семенюк-Самсоненко за реприватизацію непрацюючих підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк-Самсоненко за реприватизацію непрацюючих підприємств

Казна та Політика
251
Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко виступає за реприватизацію непрацюючих підприємств, які було приватизовано під час ваучерної приватизації й без певних інвестиційних зобов'язань.
Про це вона повідомила на брифінгу в Запоріжжі.
З її слів, ФДМУ проаналізував стан приватизованих підприємств, статутний фонд яких становить не менше 100 млн. гривень, і прийшов до висновку, що лише 53% з них сьогодні працюють.
"47% підприємств лежать. Якщо ми хочемо навести порядок, то потрібно прийняти закон про реприватизацію...але тільки на підставі закону робити щось: або шукати нового власника, або держава повинна піднімати" - зазначила Семенюк-Самсоненко.
При цьому вона вважає, що ліберальні політики, які перебувають зараз при владі, не зважаться на настільки кардинальний крок, як прийняття закону про реприватизацію.
"Зараз при владі ліберали, вони ніколи не приймуть такого закону, але я виступаю за закон, що міг би бути сьогодні реалізований" - відзначила голова ФДМУ.
Як повідомляло агентство, у січні депутат Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко, член спеціальної комісії із приватизації Валерій Писаренко прогнозує, що нове керівництво ФДМУ не буде піднімати питання про реприватизацію.
Раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович застеріг Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко від кроків з реприватизації, які відлякають інвесторів
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас