Виробництво золота в США падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво золота в США падає

312
В 2007 р. видобуток золота в США впав на 6% і склав 240 тонн. За цим показником США посідають четверте місце у світі після Австралії, ПАР і Китаю.
Видобуток золота здійснюється з корінних родовищ - близько 50 тонн, і десятка розсипних родовищ, які розташовані переважно на Алясці. Невелику кількість золота одержують як попутний компонент при розробці родовищ міді та інших металів.
Зниження видобутку золота відбулося на численних рудниках у штаті Невада, а збільшення спостерігалося тільки на руднику Аласкан (Alaskan). Незважаючи на зниження виробництва золота, Невада, проте, залишається в США лідером, забезпечуючи 80% загального видобутку по країні.
Лідерами з виробництва золота є дві компанії: Barrick Gold Corp. і Newmont Mining Corp. На їхню частку припадає дві третини добутого в країні металу.
Компанія Barrick Gold Corp. веде видобуток на сімох родовищах у північній частині країни: Голдстрайк (Goldstrike), Кортез (Cortez) - спільне підприємство (60% частки Голдстрайк), Туркуосе Рідж (Turquoise Ridge) - 75% частки Голдстрайк, Балд Маунтін (Bald Mountain), Раунд Маунтін (Round Mountain) - 50% частки Голдстрайк і Меріголд (Marigold) - 33% частки Голдстрайк. Всі вони розташовані в штаті Невада. Крім того, компанія розробляє родовище Голден-Санлайт (Golden Sunlight) у штаті Монтана. Загальне виробництво золота по всіх родовищах Голдстрайк склало 93,3 тонн.
Компанія Newmont Mining Corp. контролює приблизно 7,915 кв.км у штаті Невада, всі приналежні компанії родовища розташовані в межах 160-кілометрової зони на захід від родовища Карлін і на схід від м. Уіннімукка (Winnemucca). Родовище Карлін є основним об'єктом компанії в Неваді. Крім нього компанія володіє родовищами Твін-Крікс (Twin Creeks), Лоун-Трі (Lone Tree), Мідас (Midas) і Фенікс (Phoenix). В 2007 р. компанія реалізувала 71,5 тонн золота, добутого на родовищах у Неваді.
Нагадаємо, що Росія добуває приблизно 165 тонн золота на рік.
Володимир Тесленко, оглядач К2Капітал.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас