Fitch змінило "позитивний" прогноз з рейтингів шести російських банків на "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило "позитивний" прогноз з рейтингів шести російських банків на "стабільний"

311
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings сьогодні змінило з "позитивного" на "стабільний" прогноз з рейтингів шести російських банків: НОМОС-банка, Промсвязьбанку, Національного резервного банку, Бінбанку, Національного банку "ТРАСТ" і Пробізнесбанку. Зміна прогнозу відображає значні короткострокові ризики ліквідності і ризики, пов'язані з якістю активів для російських банків, хоча ці ризики істотно згладжуються за рахунок підтримки, що надається в даний час сектору владою країни. Про це йдеться в повідомленні агентства.
Зокрема, по НОМОС-банку довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті підтверджений на рівні B+, прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Національний довгостроковий рейтинг підтверджений на рівні A(rus), прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B. Рейтинг підтримки підтверджений на рівні 5. Індивідуальний рейтинг підтверджений на рівні D. Рівень підтримки довгострокового РДЕ підтверджений на рівні B- (B мінус).
Довгостроковий РДЕ Промсвязьбанку в іноземній валюті підтверджений на рівні B+, прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B. Рейтинг підтримки підтверджений на рівні 4. Індивідуальний рейтинг підтверджений на рівні D. Рівень підтримки довгострокового РДЕ підтверджений на рівні B.
Відносно Національного резервного банку довгостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B, прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Національний довгостроковий рейтинг підтверджений на рівні BBB(rus), прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B. Рейтинг підтримки підтверджений на рівні 5. Індивідуальний рейтинг підтверджений на рівні D. Також підтверджений рівень підтримки довгострокового РДЕ "немає рівня підтримки".
Довгостроковий РДЕ Бінбанку в іноземній валюті підтверджений на рівні B-, прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Національний довгостроковий рейтинг підтверджений на рівні BB(rus), прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B. Рейтинг підтримки підтверджений на рівні 5
Індивідуальний рейтинг підтверджений на рівні D. Також підтверджений рівень підтримки довгострокового РДЕ "немає рівня підтримки".
По національному банку "ТРАСТ" довгостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B- (B мінус), прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B. Рейтинг підтримки підтверджений на рівні 5. Індивідуальний рейтинг підтверджений на рівні D/e. Також підтверджений рівень підтримки довгострокового РДЕ "немає рівня підтримки".
Довгостроковий РДЕ Пробізнесбанку в іноземній валюті підтверджений на рівні B- (B мінус), прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Довгостроковий РДЕ в національній валюті підтверджений на рівні B-, прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Національний довгостроковий рейтинг підтверджений на рівні Bb+(rus), прогноз змінений з "позитивного" на "стабільний". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні B. Рейтинг підтримки підтверджений на рівні 5
Індивідуальний рейтинг підтверджений на рівні D. Також підтверджений рівень підтримки довгострокового РДЕ "немає рівня підтримки".
Як Fitch указувало раніше, масштабних понижень рейтингів російських банків зараз не очікується, і дана думка підкріплюється збільшенням значної підтримки сектору з боку держави. У той же час зберігається можливість негативних рейтингових дій з окремих банків зважаючи на стурбованість питаннями ліквідності і якості активів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас