Експерт: Ціна газу для України стане відомою ближче до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціна газу для України стане відомою ближче до кінця року

Енергетика
170
Ціна газу для України стане відомою ближче до кінця нинішнього року. Таку думку висловив РБК-Україна директор енергетичних програм Центру ім. Разумкова Володимир Саприкін.
За словами експерта, сьогодні навіть "Газпром" не може назвати кінцеву ціну на газ, що буде з 1 січня 2009 р. Він пояснив, що "Газпром" ще не підписав повний пакет газових документів з усіма країнами Центральної Азії - Туркменістаном, Казахстаном, Узбекистаном. Підписано документи лише щодо методики ціноутворення газу, відзначив він.
Саприкін повідомив, що підписання повного пакета щодо газу зі своїми партнерами із Центральної Азії "Газпром" планує в грудні ц.р. "А для України ціна газу може бути озвучена до кінця нинішнього року", - сказав він.
На думку експерта, підписанню довгострокової угоди із РФ щодо газу заважають внутрішньополітичні конфлікти в Україні. При цьому він відзначив, що запланований візит прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Москву буде дуже важливим з погляду підготовки попередніх документів. "Візит дуже важливий, але оскільки "Газпром" сам не має кінцевого результату, ціну для України Тимошенко зараз не одержить", - підкреслив Саприкін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас