Міністр фінансів РФ: Подальшого зміцнення рубля не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів РФ: Подальшого зміцнення рубля не буде

Валюта
420
Подальше зміцнення рубля практично не здійснюватиметься. Таку думку висловив, виступаючи на фінансовій конференції в Москві, віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін. За його словами, даний чинник вже "відіграний". Як пояснив міністр, останніми роками значно нарощувалися державні витрати, які фінансувалися в основному за рахунок нафтогазових доходів. Це спровокувало зміцнення національної валюти, що спільно з достатньо високою інфляцією стимулювало прихід на російські ринки спекулятивного капіталу.
Зараз, коли зросли ризики і знизилася ліквідність, багато іноземних інвесторів пішли з російського ринку, відзначив О.Кудрін. "Таким чином, - за словами міністра, - з ринку йде капітал, який "задирав" наш фондовий ринок". На думку О.Кудріна, в тому, що відбувається, є і здорова тенденція.
"Оздоровлення російської економіки приводить її до темпів зростання, які здійснюються за рахунок зростання внутрішніх чинників", - відзначив О.Кудрін. Головним же завданням фінансової влади, за словами міністра, є підтримка фундаментальних показників економіки - інфляція, курс, рівень податків, державні витрати - на рівні, який забезпечував би стабільність економіки і її стійкість до зовнішніх шоків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас