Зовнішній борг Росії виріс до півтрильйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зовнішній борг Росії виріс до півтрильйона доларів

Казна та Політика
583
Загальний зовнішній борг російських компаній, банків та органів державного управління в другому кварталі 2008 року виріс майже на 50 мільярдів доларів і досяг 527,1 мільярда доларів. Про це говориться в офіційному прес-релізі ЦБ Росії.
Найбільш швидкими темпами росте заборгованість російських банків і компаній. Так, фінансові організації заборгували іноземцям уже 191,3 мільярди доларів, а збільшення боргу за квартал склало більше 21 мільярда доларів. Компанії з інших секторів економіки взяли кредити на 263 мільярда доларів, а за останні три місяці - майже на 25 мільярдів доларів. Всі ці цифри розраховуються без урахування боргових зобов'язань перед прямими інвесторами російських компаній.
Цікаво, що збільшення зовнішнього боргу відбувається навіть на тлі світової фінансової кризи, у розпал якої закордонні банки різко скоротили видачу кредитів своїм клієнтам.
У червні 2008 року Мінфін повідомляв, що державний зовнішній борг Росії на 1 липня склав близько 41 мільярда доларів. Із цієї суми 700 мільйонів доларів становить комерційна заборгованість колишнього СРСР.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас