Ющенко задоволений зростанням іноземних інвестицій в економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко задоволений зростанням іноземних інвестицій в економіку України

Казна та Політика
313
Президент України Віктор Ющенко задоволений зростанням іноземних інвестицій в економіку країни, у тому числі шведських.
Відкриваючи українсько-шведський бізнес-форум у Києві в середу, В.Ющенко запевнив, що буде всіляко сприяти сприятливому розвитку в Україні інвестиційного клімату для шведського бізнесу.
Президент підкреслив, що за останні два роки шведські інвестиції в українську економіку збільшилися в 10 разів. За його словами, складно назвати сектор економки України, де б не були присутні шведські інвестиції.
В.Ющенко також відзначив, що в першому півріччі 2008 року в національну економіку було інвестовано $7 млрд, а за останні 10-12 місяців - $12 млрд.
За словами президента, за 10-11 місяців приріст іноземних інвестицій з розрахунку на 1 громадянина України виріс в 2 рази.
Як вважає глава української держави, статистика свідчить про те, "що Україна переживає економічний ренесанс, що український ринок є найцікавішим, найсучаснішим серед ринків Європи".
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі президента, станом на 1 липня 2008 року Швеція інвестувала в економіку України $1247,6 млн, що становить 3,4% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій, залучених в українську економіку. За перше півріччя 2008 року приріст шведських інвестицій в економіку України склав $260,9 млн.
На території України діє 104 підприємства зі шведським капіталом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас