Сенат США планує прийняти оновлений план порятунку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США планує прийняти оновлений план порятунку економіки

707
Сенат США на засіданні ввечері в середу проведе обговорення та голосування щодо нової версії 700-мільярдного стабілізаційного законопроекту, повідомили у вівторок пізно ввечері у Вашингтоні лідер Сенату сенатор-демократ Гаррі Рід і лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконелл.
Обговорення документа буде проходити протягом 2,5 годин. Голосування почнеться після 19.00 за вашингтонським часом (після 03:00 мск у четвер 2 жовтня). Для прийняття документа буде потрібно, щоб за нього проголосували не менше 60 з 100 американських сенаторів.
Голосування вважається настільки важливим, що обидва кандидати в президенти США, сенатор-демократ Барак Обама та сенатор-республіканець Джон Маккейн, планують зробити перерву в графіку своїх передвиборних заходів, щоб взяти участь в обговоренні законопроекту.
"Це найкращий спосіб просунутися вперед, і це добре для країни", - пояснив рішення внести стабілізаційний законопроект на розгляд Гаррі Рід.
У понеділок перша версія цього документа при 228 голосах "проти" і 205 "за" була відхилена Палатою представників Конгресу США.
Вранці у вівторок, закликавши Конгрес США невідкладно прийняти 700-мільярдний пакет, президент Джордж Буш відзначив, що процедура прийняття документа в цьому випадку не є головною. "Неважливо, яким шляхом законопроект стає законом. Важливо, щоб ми одержали закон", - заявив він.
Лідер сенату США сенатор-демократ Гаррі Рід і спікер Палати представників Конгресу демократка Ненсі Пелосі направили у вівторок увечері на ім'я президента США спільний лист, у якому повідомили про готовність прийняти законопроект.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас