Європарламент: До економічного колапсу привела погоня за прибутком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент: До економічного колапсу привела погоня за прибутком

902
Депутати-соціалісти європейського парламенту зажадали провести "термінову та глибоку реформу" світової фінансової системи, оскільки криза "уже поширилася на Європу", говориться в офіційному повідомленні депутатів, поширеному агентством EFE.
"Європейці усе сильніше турбуються про свої заощадження та пенсії", - підкреслює керівник політичної групи Мартін Шульц, що закликав голів урядів країн ЄС "вжити необхідних заходів для оздоровлення ситуації і не дати їй погіршитися".
З погляду соціалістів, криза світової фінансової системи "підтверджує витрати дикого капіталізму, що визнає тільки одну логіку - логіку збільшення прибутку".
Депутати впевнені, що криза була спровокована "системними недоробками, коли припинилися інвестиції у виробництво та створення нових робочих місць, а замість цього акцент був зроблений на те, щоб просто робити гроші".
Парламентарії постараються переконати лідерів ЄС у тому, що необхідно регулювання ринку і державний захист економіки та системи соціального забезпечення Європи.
"Вирішення проблеми не може опиратися тільки на націоналізацію фінансових інститутів у той час як прибуток залишається в кишенях у спекулянтів", - стверджує М.Шульц.
Соціалісти закликають створити "нову архітектуру світової фінансової системи", засновану на створенні нових інструментів регулювання ринків і на посиленні нагляду з боку Європейського центробанку.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас