Ціна на газ для України навряд чи буде сформована на початку жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на газ для України навряд чи буде сформована на початку жовтня

Енергетика
126
Остаточна ціна імпортованого в Україну природного газу навряд чи буде погоджена під час міжурядових переговорів між Україною та Росією на початку жовтня, вважає директор Інституту України Євген Мінченко.
"Швидше за все, питання підписання (угоди) на газ у нас зведеться на грудень, і я дуже сумніваюся в тому, що ціна на газ буде погоджена 2 жовтня. Цілком імовірно, угода може бути підписана під бій курантів і під шампанське", - сказав експерт журналістам у вівторок у Києві.
Він також висловив сумнів у тому, що остаточна ціна на газ для України складе $250 за 1 тис. куб. м, як це передбачено в проекті закону про Державний бюджет України на 2009 рік.
"З огляду на позицію центральноазіатських країн, ціна буде вищою від $300 за тисячу кубометрів", - відзначив Мінченко.
Крім того, він вважає, що нестабільна політична ситуація в Україні негативно відіб'ється на україно-російських переговорах щодо газу.
"Я дуже сильно сумніваюся, що ціна на газ буде підписана, оскільки доля уряду Тимошенко невідома, скільки Юлія Володимирівна пробуде при владі, сказати складно. І ситуація, коли підписується якась комфортна ціна на газ для України, а потім до влади приходить радикальний антиросійський уряд, м'яко кажучи, була б не дуже логічна", - резюмував Мінченко.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 2 жовтня відвідає Москву з робочим візитом на запрошення російського колеги Володимира Путіна. Зокрема, під час переговорів планується обговорити аспекти торгово-економічного співробітництва, взаємодію в енергетичній сфері, а також питання постачання в Україну природного газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас