Міносвіти скасувало всі пільги для вступників у вузи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти скасувало всі пільги для вступників у вузи

427
Міністерство освіти та науки України внесло зміни в умови прийому до вищих навчальних закладів, якими скасувало всі пільги для вступників у вузи.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр освіти та науки Іван Вакарчук.
"Міністерством зняті всі привілеї при вступі у вуз, крім однієї категорії вступників, визначеної постановою уряду - правом позаконкурсного вступу користуються діти-сироти у віці від 18 до 23 років і ті, хто підпадає під чинність Закону "Про підвищення престижності шахтарської праці", - сказав Вакарчук.
Всі інші абітурієнти, за його словами, будуть вступати на загальних підставах та обов'язково за результатами незалежного зовнішнього тестування в середній школі.
Що стосується призерів Всеукраїнських учнівських олімпіад і конкурсів-захистів учнів Малої академії наук, то, як відзначив міністр, вони будуть зараховуватися за умови надання сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з кількістю балів не нижчою від встановленого правилами прийому мінімального рівня. Він відзначив, що в цілому таких абітурієнтів буде всього близько 1 тис.
Вакарчук окремо відзначив, що учні підготовчих відділень будь-якого вузу також не будуть мати привілеїв і будуть вступати за загальними правилами.
"Будь-який вуз має право оголосити про набір на підготовчі курси і готувати майбутніх абітурієнтів, але ніяких привілеїв при вступі ці учні не будуть мати", - сказав міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас