Газпром може потіснити Роснафту на Сахаліні і Камчатці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром може потіснити Роснафту на Сахаліні і Камчатці

Енергетика
119
Газпром збирається цього року одержати ліцензію на видобуток вуглеводнів на окремих ділянках "Сахаліну-3" і Камчатка. Таким чином, газова монополія може потіснити іншу державну компанію - Роснафту, що активно працює в цьому регіоні.
"Відповідно до рішення голови уряду РФ Путіна, прийнятого на виїзному засіданні у Владивостоці 1 вересня 2008 року, проводиться робота з одержання (Газпромом) в 2008 році прав користування надрами Киринського, Східно-Одоптинського та Айяшського блоків ("Сахаліну- 3") і Західно-Камчатської ділянки", - відзначається в повідомленні газової монополії.
У проекті освоєння Венинського блоку "Сахаліну-3" беруть участь Роснафта і китайська Sinopec. У серпні Роснадра не стали продовжувати Роснафті і корейській KNOC ліцензію на Західно-Камчатський шельф.
Проект "Сахалін-3" передбачає розробку чотирьох блоків: Киринського, Східно-Одоптинського, Айяшського і Венинського, всі вони розташовані на шельфі.
Роснафта улітку запрошувала Газпром для спільної реалізації нафтогазових проектів на Сахаліні, однак газовий концерн тоді не прийняв певного рішення. Роснафта пропонувала Газпрому спільну роботу в проектах Сахалін-3, 4 та 5.
В 2006 році Газпром придбав контроль в "Сахаліні-2" в Royal Dutch Shell та її японських партнерів Mitsui та Mitsubishi, що погодилися на угоду після того, як російська влада пригрозила відкликати ліцензію іноземного консорціуму за "екологічні порушення".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас