Fitch змінило прогноз рейтингу облігацій ПриватБанку в угоді сек’юритизації автокредитів на "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило прогноз рейтингу облігацій ПриватБанку в угоді сек’юритизації автокредитів на "негативний"

941
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз щодо рейтингів облігацій пріоритетного класу емітента Ukraine Auto Loan Finance No. 1 Plc, випущених у рамках угоди сек’юритизації автокредитів, виданих ПриватБанком (Дніпропетровськ), зі "стабільного" на "негативний".
"Перегляд прогнозу по рейтингу облігацій йде за зміною прогнозу по рейтингах України 25 вересня 2008 року", - відзначається в повідомленні агентства.
Відповідно до нього, одночасно Fitch підтвердило рейтинги всіх класів облігацій: по облігаціях класу A (ISIN XS0364719640) - "BBB-", прогноз "негативний", класу B (ISIN XS0364720143) - "B", прогноз "стабільний".
Відповідно до методології Fitch, по угодах структурованого фінансування на ринках, що розвиваються, суверенний рейтинг і рейтинг стелі країни (вимірює ризики країни) використовуються як орієнтир. Тому зниження цих рейтингів впливає на рейтинги облігацій, випущених у рамках угод сек’юритизації.
Агентство пояснює, що рейтинг стелі країни відображає ймовірність введення владою країни обмежень на переведення і конвертацію коштів відносно грошових потоків в іноземній валюті. Такий захід зробив би вплив на грошові потоки по активах, оскільки сек’юритизовані кредити в рамках угоди Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 Plc видаються і погашаються в доларах США. У той же час, ґрунтуючись на попередніх суверенних кризах, Fitch вважає, що такі заходи носять тимчасовий характер. Рейтинги пріоритетних облігацій привласнені на три рівні вище стелі країни, що відображає наявність покриття по процентних виплатах по облігаціях на період 18 місяців, забезпечуваного за рахунок резерву коштів і поліса страхування ризику вилучення коштів і неконвертованості валюти (виданого страховою компанією Steadfast).
Fitch використовує суверенні рейтинги як основу для визначення рівнів збитків, які повинні бути здатні витримати облігації для відповідного рейтингового рівня. Чим більша кількість рівнів, на які рейтинг облігацій перевищує суверенний рейтинг, тим більш високі допущення щодо розміру збитків використовує Fitch. Тому у випадку зниження суверенного рейтингу рівень збитків, що буде необхідно витримати при поточному рівні рейтингу, буде вищим, ніж на дату випуску облігацій. У той же час, оскільки по угоді триває револьверний період, наявне підвищення кредитної якості залишається на тім же рівні, що й на момент закриття угоди, і не буде достатнім, щоб витримати більш високі припущення про збитки.
Як повідомлялося, ПриватБанк першим в Україні розмістив забезпечені портфелем автокредитів єврооблігації на суму $104,5 млн у травні цього року. Перший транш в обсязі $85,8 млн був проданий із прибутковістю 8,22%, 550 базових пункту (б.п.) до 3-місячного LIBOR; другий - на $18,7 млн із прибутковістю 750 б.п. Організатором угоди виступив банк UBS.
ЗАТ "ПриватБанк", лідер в Україні за розміром загальних активів (на 1 липня 2008 року - 68,02 млрд грн), засновано в 1992 році. За даними банку, на 11 квітня 2008 року його основними акціонерами були Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський - по 45,79%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас