Світова фінансова криза не приведе до зміни концепції розвитку РФ до 2020 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова фінансова криза не приведе до зміни концепції розвитку РФ до 2020 р.

Казна та Політика
235
Ситуація на світовому фінансовому ринку не приведе до зміни концепції довгострокового розвитку РФ до 2020 року, заявив заступник голови Мінекономрозвитку РФ Андрій Клепач у понеділок на брифінгу в Будинку уряду за підсумками наради в прем'єр-міністра РФ, присвяченої розгляду цієї концепції.
За його словами, можуть бути лише трохи змінені заходи та інструменти з досягнення тих цілей, які прописані в концепції.
Заступник міністра заявив, що обговорення проекту концепції до 2020 року та основних напрямків діяльності уряду до 2012 року показало, що "сформовано вектор розвитку економіки країни до 2020 року". За його словами, мова йде про інноваційний вектор розвитку, що включає в себе технологічне оновлення, зниження енергоємності економіки. Він відзначив, що енергоефективність економіки РФ до 2020 року повинна підвищитися в 1,5 і більше разів.
При цьому А.Клепач підкреслив, що інноваційна модель розвитку країни одночасно буде і соціально-орієнтованою. За його словами, згідно з довгостроковим прогнозом, ВВП на душу населення до 2020 року в РФ виросте до $30 тис. (по паритету купівельної спроможності), а до 2030 року - до $50 тис. "Це відповідає нинішнім стандартам розвинених країн", - відзначив він. При цьому в РФ у цей час ВВП на душу населення становить лише $13-14 тис.
Крім того, за його словами, до 2020 року більш ніж удвічі знизиться рівень бідності, відбудуться масштабні соціальні зміни в суспільстві за допомогою розширення середнього класу.
Заступник міністра повідомив, що довгострокова концепція розвитку країни вв'язана з бюджетною концепцією Мінфіну до 2023 року. За його словами, після прийняття концепції в бюджетній стратегії будуть більш детально прописані джерела фінансування тих або інших заходів.
Він також повідомив, що довгостроковий прогноз буде розроблятися окремо. За підсумками розгляду концепції на уряді буде дано доручення Мінекономрозвитку розробити детальний довгостроковий прогноз.
Клепач нагадав, що уряд РФ розгляне концепцію соціально-економічного розвитку РФ до 2020 року на засіданні 1 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас