Ціни бондів emerging markets впали на максимум за 2 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни бондів emerging markets впали на максимум за 2 тижні

Валюта
275
Облігації країн emerging markets подешевшали в понеділок на максимальну величину за останні два тижні, оскільки інвестори продають всі активи, за винятком найбезпечніших, повідомило агентство Bloomberg.
Вони побоюються, що все більшому числу банків буде потрібна допомога. У понеділок стало відомо про націоналізацію урядом Великобританії банку Bradford & Bingley, підтримку владою Бельгії, Нідерландів і Люксембургу фінансової компанії Fortis, а також про надання банку Hypo Real Estate Group кредитної лінії групою німецьких банків під гарантії з боку держави.
"Розпродаж майже безладний та охоплює як тих, хто може стати першими кандидатами на держпідтримку, так і тих, хто не стане щасливчиком", - відзначає старший економіст Dresdner Kleinwort Івайло Веселінов.
"Ситуація для emerging markets серйозно погіршилася", - вважає старший аналітик з emerging markets Danske Bank Ларс Крістенсен. Для таких країн, "як Росія, де дуже високий рівень використання кредитів у банківському секторі, прогноз досить сумовитий, і американський "план порятунку" мало що змінить там", додав він.
За даними JPMorgan Chase & Co., спред по прибутковості облігацій emerging markets відносно американських держпаперів підскочив у понеділок на 11 базисних пунктів, досягши 3,82 процентні пункти, що є найбільш значним збільшенням з 11 вересня, коли відбувся колапс Lehman Brothers.
Індекс MSCI Emerging Markets знизився на 2,5% слідом за зниженням на ринках Індії, Росії та Гонконгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас