Wachovia і Citigroup обговорюють можливість злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wachovia і Citigroup обговорюють можливість злиття

Фондовий ринок
295
Два найбільші американські банки - Wachovia Corp та Citigroup Inc приступили до переговорів про можливе злиття, щоб устояти в кризі, що охопила банківський сектор США, повідомляє газета New York Times.
У п'ятницю стало відомо, що вже 13 банків луснуло з початку року в США у зв'язку з іпотечною кризою і панікою серед клієнтів, що відкликають кошти зі своїх депозитів. Ринкова вартість Wachovia становить, за оцінкою видання, $21,6 млрд. на закритті торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) у п'ятницю.
За підсумками другого кварталу банк заявив про збитки в розмірі $9,11 млрд. Це шостий у США банк за розміром активів. Ринкова капіталізація Citigroup за даними на цю ж дату склала $109,7 млрд. при розмірі збитків за три останні квартали в $17,4 млрд, хоча нове керівництво банку проводить активну політику оздоровлення.
Citigroup - найбільший у США банк за розміром активів. Анонімні джерела, на які посилається New York Times, вважають, що можливе злиття не варто очікувати негайно. Прес-служби банків не коментують чутки про злиття.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас