Котирування єврооблігацій "Нафтогазу України" у вересні впали до рекордно низького рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Котирування єврооблігацій "Нафтогазу України" у вересні впали до рекордно низького рівня

Фондовий ринок
188
Котирування єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" у вересні впали до рекордно низького рівня, що відповідає прибутковості до погашення 25% річних і вище, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників ринку.
Він відзначив, що максимальна прибутковість облігацій до погашення на рівні 36,56% річних (при ціні 78% від номіналу) була зафіксована 16 вересня, після того як "Нафтогаз України" оголосив про намір відновити кредитування в Deutsche Bank AG у рамках кредитної мультивалютної лінії на EUR2 млрд.
Держхолдинг також порушив зобов'язання надавати інвесторам звітність за міжнародними стандартами протягом семи місяців по завершенні фінансового року, узяте в 2004 році під час випуску п'ятирічних єврооблігацій в обсязі $500 млн.
Власники єврооблігацій можуть подати їх до дострокового погашення у випадку порушення "Нафтогазом України" цієї інформаційної ковенанти. Проте, звітність дотепер не надана.
За словами співрозмовника агентства, в останні дні ціна євробондів НАК стабілізувалася на рівні 85% від номіналу.
Він відзначив, що спред по облігаціях держхолдингу до аналогічних паперів держави становив 14,75 процентних пункту (п.п.), "Київстару" - 14,15 п.п., "Укрексімбанку" - 10,25 п.п., і банку Форум - 7,4 п.п.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас