"Приват" вирішив завести на Кременчуцький НПЗ тепер уже казахську нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Приват" вирішив завести на Кременчуцький НПЗ тепер уже казахську нафту

Енергетика
344
Компанія "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтовидобувний завод, Полтавська область) розраховує почати імпорт нафти казахстанського походження в 2009 році.
За його словами, компанія тепер проводить переговори з нафтотрейдерами, які раніше законтрактували обсяги казахстанської нафти і готові її реалізовувати.
"Є офшори, у яких невеликі обсяги, на цьому рівні ведуться консультації" - сказав він.
Джерело не повідомило, про які обсяги йде мова, але відзначило, що поставка імпортної нафти на "Укртатнафту" можлива тільки морським транспортом.
"Тут є проблема з перевалкою, але все може вирішитися вже в 2009 році", - сказав він.
Джерело не стало коментувати економічну доцільність постачання казахської нафти на завод, відзначивши при цьому, що зараз основним завданням є завантаження НПЗ сировиною.
Як повідомлялося, постачання нафти з Казахстану в Україну за даними Міністерства палива та енергетики не здійснюються з 2004 року.
"Укртатнафта" раніше почала імпорт нафти з Іраку та Білорусії.
Пошуки нових джерел сировини пов'язані із припиненням постачання нафти на завод російською "Татнафтою" у зв'язку з корпоративним конфліктом.
У серпні "Укртатнафта" збільшила переробку нафти на 5,1% до 225,5 тис. тонн.
Не враховуючи спірних 18,3% акцій, Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" належить 43,054% "Укртатнафти", татарським акціонерам - більше 37% акцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас