400 пунктів все ближче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

400 пунктів все ближче

Фондовий ринок
169
У середу індекс ПФТС виріс на 1,64% - до рівня 392,99 індексного пункту. Схоже, індекс знайшов серйозний рівень підтримки в районі 350-390 пунктів.
Основні майданчики країн, що розвиваються, показали в середу зростання, що не пройшло повз український ринок. "Протягом дня український ринок перебував у позитивній території на тлі зростання азіатських ринків слідом за рішенням Berkshire Hathaway, компанії, що належить Уоррену Баффету, викупити привілейовані акції одного з двох незалежних великих інвестиційних банків Goldman Sachs на суму $5 млрд.,- відзначив Олексій Орлов, аналітик Foyil Securities.
В той же час зростання носило скоріше формальний характер, тому що торгувалася рекордно низька кількість акцій (за день було укладено всього 110 угод з акціями 32 компаній). "Загальний обсяг торгів склав всього 16,92 млн. грн., а за винятком фіктивних угод по акціях Запорізького абразивного комбінату й Запорізького заводу феросплавів реальний обсяг торгів не перевищив й 9 млн. грн.", - підкреслив експерт.
При цьому, як розповів брокер інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Супранонок, серед блакитних фішок активне зростання показали акції банківського сектора, зокрема, котирування "Райффайзен Банку Аваль" та Укрсоцбанку виросли на 6,82% й 3,12% - відповідно. В той же час впали в ціні папери Полтавського ГЗК - на 4,48%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 2,08%.
"Ми очікуємо, що й найближчим часом ринок продовжить рухатися в різних напрямках, намагаючись намацати дно; при цьому обсяги будуть залишатися низькими через відсутність попиту на українські акції", - говорить Олексій Орлов.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас