Європейські індекси впали в середу під впливом зростання цін на нафту та заяви Бернанке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси впали в середу під впливом зростання цін на нафту та заяви Бернанке

Фондовий ринок
116
Європейські фондові індекси впали за підсумками торгів у середу третій день поспіль через зростання цін на нафту та заяви глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, повідомило агентство Bloomberg.
Глава ФРС заявив, що США перебувають перед серйозною загрозою фінансової стабільності, попередивши, що кредитна криза почала завдавати шкоди витратам домогосподарств і бізнесу.
"Економічна активність, схоже, сповільнилася, - заявив він, виступаючи в середу в об'єднаному економічному комітеті Конгресу США. - Стабілізація фінансової системи - істотна передумова для економічного відновлення".
"Невпевненість у ринку залишається, - відзначив інвестиційний менеджер Aberdeen Asset Management Plc Кевін Делі. - Погана ситуація, швидше за все, збережеться до 2009 року".
Також негативно на ринок вплинуло зростання вартості нафти, викликане зниженням запасів палива в США.
Котирування цінних паперів Renault SA, другої за величиною автомобілебудівної компанії Франції, впали на 2,9%, Daimler AG, найбільшого у світі виробника автомобілів класу "люкс" - на 1,1%.
Ціна акцій ProSiebenSat.1 Media AG впала на 6,2% після того, як найбільша в Німеччині приватна телевіщальна компанія знизила прогноз прибутку на 2008 рік.
Котирування акцій Anglo American Plc знизилися на 6% на тлі падіння вартості міді.
Тим часом папери UBS AG, європейського банку, найбільше сильно потерпілого від колапсу subprime-іпотеки в США, і Royal Bank of Scotland Group Plc подорожчали на 4,9% й 3,3% відповідно на інформації про те, що американський інвестбанк Goldman Sachs одержить інвестиції обсягом $5 млрд від мільярдера Уоррена Баффета.
Акції British Energy виросли в ціні на 5,7% на повідомленні про покупку компанії французької Electricite de France за 12,5 млрд фунтів стерлінгів ($23 млрд).
Цінні папери Akzo Nobel NV впали у вартості на 3,4%. Аналітики Cazenove знизили рейтинг акцій найбільшого у світі виробника фарб до "нижче ринку" через зниження попиту на продукцію компанії.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 знизився за підсумками торгів у середу на 20 пунктів (0,64%) - до 3119,83 пункту.
Британський FTSE зменшився на 40,55 пункту (0,79%) - до 5095,57 пункту.
Французький індекс CAC 40 втратив 25,28 пункту (0,61%) і становив 4114,54 пункту.
Німецький DAX впав на 15,66 пункту (0,26%) - до 6052,87 пункту.
Чотирнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів 24 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас