КУА "Піо Глобал Україна" може бути продана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КУА "Піо Глобал Україна" може бути продана

Фондовий ринок
662
Власники компанії з управління активами (КУА) "Піо Глобал Україна" розглядають можливість її продажу, повідомила газета "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на генерального директора інвестиційної групи "Антантапіоглобал" Євгена Когана.
"Я ще не знаю, ми будемо думати. Продамо, напевно. Можливо, комусь в Україні, а може, і в Росії", - сказав він виданню.
За словами Когана, оцінити компанію складно, але вона почала збирати непогані гроші і має гарний персонал.
Як повідомлялося, напередодні керуюча компанія "Піоглобал Есет Менеджмент" офіційно повідомила про зміни в складі акціонерів: у серпні її власником стала холдингова група, що представляє інтереси Івана Тиришкіна.
Тиришкін в 1998-2001 р. очолював НАУФОР, в 2001-2003 р. - РТС. В 2004 році призначений старшим виконавчим директором ЗАТ "Об'єднана фінансова група" (ОФГ), у квітні 2006 року перейшов в "Атон", де працював до літа 2008 року.
Тиришкін також є членом ради директорів РТС. Крім того, у нього є власний зерновий бізнес.
Минулого тижня джерела агентства "Інтерфакс-АФІ" говорили, що, крім "Піоглобал Есет Менеджмент", Тиришкін вів переговори і про покупку ще однієї компанії, що входить у групу "Антанта Капітал", підконтрольну Олександру Гайдамаці, - інвесткомпанію NetTrader.
За даними одного зі співрозмовників агентства, ціна угоди склала близько $7 млн. При цьому від акціонера будуть потрібні інвестиції на рівні ще близько $10 млн для розвитку компанії.
Голова однієї з провідних на українському ринку інвестиційних компаній "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа, коментуючи на прохання журналістів ситуацію на ринку, відзначив низьку ймовірність у нинішніх кризових умовах злиттів і поглинань компаній з управління активами у зв'язку із украй малою вартістю брендів і клієнтською базою КУА.
Вартість активів керованих КУА "Піо Глобал Україна" чотирьох публічних інвестиційних фондів станом на 24 вересня 2008 року становить 3,09 млн грн. Крім того, компанія управляє одним венчурним фондом, а в середині вересня зареєструвала недержавний пенсійний фонд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас