В обмін на кредит AIG віддасть уряду США конвертовані акції, а не варранти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В обмін на кредит AIG віддасть уряду США конвертовані акції, а не варранти

Фондовий ринок
393
Страхова компанія American International Group. Inc (AIG) надасть уряду в обмін на кредит конвертовані привілейовані акції, а не варранти, як передбачалося раніше, повідомляє Bloomberg.
Минулого тижня держава надала AIG кредит у розмірі 85 млрд дол. в обмін на 79,9 % акцій компанії, щоб врятувати найбільшого страховика країни від краху. Таким чином, держава фактично придбала контроль над приватним страховиком, що є історичною подією, особливо, враховуючи, що діяльність компанії не регулювалася прямо федеральним урядом. Федеральна резервна система (ФРС) пішла на такий крок, скориставшись своїм правом кредитувати небанківські організації в "виняткових випадках".
Раніше угода описувалося як надання кредиту урядом США в обмін на 79,9 % AIG у формі варрантів, що надають уряду право (але не зобов'язання) фактичного придбання акцій. Однак у більш пізніх заявах AIG забрала всі згадування про варранти.
Інвестори компанії, які прагнуть змінити або анулювати цю угоду, чекали, коли ж AIG розкриє остаточні умови угоди. Акціонери AIG на чолі з колишнім керівником компанії Морісом Гринбергом намагаються знайти кошти, щоб виплатити державну позику й не розплачуватися акціями.
AIG випустить допемісію привілейованих акцій з правом участі в дивідендах, які можуть бути конвертовані у звичайні акції. Ці папери будуть належати міністерству фінансів США.
Кредит наданий під ставку, яка дорівнює тримісячному LIBOR плюс 8,5 %, за умови виплати початкової комісії в розмірі 2 % від загальної суми. Комісійні за резервування кредитної лінії складуть 8,5 % річних. Комісійні та відсотки можуть бути виплачені з невикористаного залишку кредиту.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас