Експерт: Український фондовий ринок затаївся до президентських виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український фондовий ринок затаївся до президентських виборів

Фондовий ринок
603
Стимули для зростання українського фондового ринку, імовірно, можуть з'явитися тільки після чергових президентських виборів у країні, вважає начальник торговельного відділу ЗАТ "Фондова компанія "Автоальянс-інвест" Анатолій Шевчук.
Він відзначив, що зниженню українського ринку акцій у цей час сприяє вивід американськими інвесторами своїх вкладень у зв'язку із закінченням фінансового року в США в жовтні і консолідацією активів. Вони змушені продавати активи на ринках, що розвиваються, через нестачу ліквідності, нагадав Шевчук.
Крім того, на думку представника "Автоальянс-інвест", на ринку несприятливо позначається і розпад коаліції фракцій Блоку Юлії Тимошенко і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді, а також зниження зростання світових цін на металопродукцію. Внаслідок цього вітчизняні компанії змушені скорочувати обсяги виробництва, що позначиться на їхній рентабельності, відзначив Шевчук.
На його думку, "хоча фундаментальні показники більшості вітчизняних компаній і залишаються позитивними, але доти, поки в Україні не з'явиться політична стабільність і не зайдуть гроші великих інвесторів, очікувати зростання на фондовому ринку не варто".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас