Обстановка стабілізується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обстановка стабілізується

Фондовий ринок
303
У вівторок ринок продовжив корекцію після бурхливого зростання в п'ятницю слідом за світовими ринками: індекс ПФТС знизився на 2,99% - до рівня 386,67 індексних пункту.
"Обсяг реальних торгів як і раніше залишається мізерним: 2/3 із сьогоднішнього обсягу було зареєстровано з Запорізького абразивного комбінату (20,16 млн. грн.), з інших емітентів наторгували близько 9 млн. грн.", - відзначає Роман Перепелиця, заступник генерального директора з торговельних операцій компанії "Юпрас Капітал".
"Український ринок просочений негативними настроями, незважаючи на ймовірне затвердження плану санації світової фінансової системи, а учасники ринку аргументують ведмежий настрій бездіяльністю держави", - розповідає аналітик КУА Tiger Asset Management Олександр Саливон. На його думку, український ринок не одержав поки нічого для свого видужання, крім позитивних прогнозів уряду щодо зростання економіки. "Словесні інтервенції нездатні вилікувати наш фондовий ринок", - стверджує експерт. Крім того, Українська асоціація інвестиційного бізнесу звернулася з відкритим листом до Асоціації "Перша фондова торговельна система", яка володіє однойменною фондовою біржею, щоб та негайно вжила заходів із запобігання маніпулювання на ринку.
У той же час учасники ринку відзначають, що локальні інвестори вже почали виявляти цікавість до паперів на поточних рівнях, а спекулянти були помічені в спробах розкачати ринок вгору, втім, безрезультатно. Серед блакитних фішок зросли акції "ЛуАЗа" - на 11,96% та "Київенерго" - на 3,13%, тоді як більше за інших втратили в ціні "Мотор-Січ" (8,11%), Укрсоцбанк (6,98%) і "Райффайзен Банк Аваль" (5,1%).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас