Індекси в Європі впали у вівторок 2-й день поспіль слідом за акціями банків, сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали у вівторок 2-й день поспіль слідом за акціями банків, сировинних компаній

Фондовий ринок
75
Європейські фондові індекси впали за підсумками торгів у вівторок другий день поспіль на заяві глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, що фінансові ринки перебувають "у стані важкого стресу", повідомило агентство Bloomberg.
Бернанке вважає, що Конгресу необхідно вжити термінових заходів, щоб уникнути "серйозних наслідків" для американської економіки. "Незважаючи на зусилля ФРС, міністерства фінансів та інших регулювальних органів, світові фінансові ринки залишаються в стані важкого стресу, - заявив він, виступаючи перед банківським комітетом американського Сенату. - Для стабілізації ситуації і щоб уникнути серйозних наслідків для ринків та американської економіки потрібні термінові заходи Конгресу".
На думку експертів HSBC Holdings, план з подолання кризи обсягом $700 млрд, запропонований міністерством фінансів США, не зупинить уповільнення темпів економічного зростання.
"Тверді інтервенції допомогли уникнути катастрофи міжнародних ринків, однак всі проблеми не вирішені, - відзначає управляючий Palatine Asset Management у Парижі Меттью Джуліані. - Економіка залишається дуже слабкою. Фундаментальні проблеми, такі як криза в кредитній сфері, як і раніше тут. Довіра не повернулася на ринки".
Вартість акцій британського банку Barclays впала на 4,2%, французького Societe Generale - на 3,4%.
Запропонований американським Мінфіном план може призвести до збільшення держборгу США до максимального рівня з 1954 року, що буде сприяти скороченню попиту на US Treasuries, думають експерти.
"Криза дуже глибока, - заявив головний інвестиційний директор Groupama Asset Management у Парижі Роланд Лескур. - Оголошені заходи та їх розмах дуже важливі, однак все до кінця як і раніше невідомо. На ринку достатньо невизначеності, щоб створити побоювання".
Папери British Airways, основна частка бізнесу якої доводиться на трансатлантичні перельоти, подешевшали на 3,7%.
Котирування акцій сировинних компаній впали на тлі зниження цін на мідь, свинець, олово та цинк у Лондоні. Підіндекс Stoxx 600, у розрахунок якого входять папери гірничодобувних компаній, звалився на 5,3%.
Ціна паперів Vedanta Resources впала на 10%, Rio Tinto - на 5,1%.
Вартість акцій Marks & Spencer знизилася на 1,9%. Аналітики Deutsche Bank погіршили рекомендації для паперів роздрібного продавця одягу до "тримати" з "купувати", відзначивши, що низькі очікування прибутків компанії "цілком виправдані".
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 до закриття ринку у вівторок впав на 41,94 пункту (1,32%) - до 3139,83 пункту.
Британський FTSE не змінився в порівнянні з попереднім днем, залишившись на рівні 5136,12 пункту.
Французький індекс CAC 40 опустився на 83,69 пункту (1,98%) і становив 4139,82 пункту.
Німецький DAX зменшився на 39,22 пункту (0,64%) - до 6068,53 пункту.
Всі 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів 23 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас