Юрій Бойко: Україна у вересні почала імпортувати електроенергію з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрій Бойко: Україна у вересні почала імпортувати електроенергію з РФ

Енергетика
472
Росія у вересні поточного року почала поставляти в Україну електроенергію потужністю 500 Мвт, повідомив колишній міністр палива та енергетики, а нині заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Юрій Бойко.
"Замість пункту, що згадується в кожному програмному документі уряду, про подолання енергетичної залежності України від Росії в постачанні нафти та газу країна рухається до побудови нових відносин залежності, уже в сфері імпорту електроенергії і навіть вугілля", - заявив народний депутат.
Бойко пояснив початок поставок електроенергії з Росії її дефіцитом на внутрішньому ринку України.
Представники Мінпаливенерго України, держпідприємства "Укрінтеренерго" (монопольного оператора експорту-імпорту електроенергії) і ВАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС" (РФ) на даний час недоступні для коментарів.
Україна в серпні 2008 року продовжувала експортувати електроенергію, незважаючи на незадовільні темпи нагромадження вугілля на складах електростанцій.
Обсяг поставок з об'єднаної енергосистеми (у Молдавію і Польщу) минулого місяця, за даними Мінпаливенерго, склав 402 млн квт-г - на 16,3% більше, ніж у серпні 2007 року.
Експорт української електроенергії з енергоострова Бурштинської ТЕС у серпні 2008 року зріс на 0,2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 389,2 млн квт-г.
Україна з листопада 2006 року по вересень 2007 року експортувала електроенергію в Росію. Комерційні поставки були припинені 1 жовтня минулого року. За зазначений період обсяг експорту склав 1,464 млрд квт-г.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас