Американський біржовий оператор Nasdaq планує відкрити у Лондоні власний торговельний майданчик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський біржовий оператор Nasdaq планує відкрити у Лондоні власний торговельний майданчик

Фондовий ринок
123
Американський біржовий оператор Nasdaq планує відкрити в Лондоні власний торговельний майданчик, склавши в такий спосіб пряму конкуренцію Лондонській фондовій біржі (LSE). Про це пише The Financial Times.
За словами виконавчого директора Nasdaq OMX Боба Грейфілда (Bob Greifeld), найближчим часом американська біржа звернеться до британського фінансового регулятора Financial Services Authority (FSA) за дозволом про початок операцій з первинного розміщення акцій компаній (IPO).
Нагадаємо, протягом 2006-2007 року Nasdaq уживала спроби поглинути LSE, однак це їй не вдалося. Nasdaq змогла тільки скупити на ринку більше чверті акцій LSE, і пізніше домовилася про продаж цього пакета арабській Borse Dubai в обмін на шведську OMX, що контролює торговельні майданчики в Скандинавії та Прибалтиці. Nasdaq була заснована в лютому 1971 року і є однією з основних фондових бірж США. На Nasdaq торгуються акції більше 3200 компаній. LSE, заснована в 1698 році, - один з найбільших торговельних майданчиків у світі, де відбувається купівля-продаж акцій більше 2700 компаній.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас