Фондові індекси світу поступово стабілізуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси світу поступово стабілізуються

Фондовий ринок
418
Голова фінансового департаменту Генрі Полсон і Конгрес США розробляють план виходу із кризи і розглядають можливість скупки неліквідних активів корпорацій, що зазнають нещастя. Wall Street відразу відреагував на ці новини підвищенням індексів, зокрема, Доу Джонс виріс на 400 пунктів.
Також з'ясуванням причин падіння ринку, банкрутства Lehman brothers і можливих спекуляцій на фондовій біржі як каталізатора кризи займеться генпрокуратура Нью-Йорка.
Полсон, голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке зустрілися із президентом США Джорджем Бушем напередодні для обговорення "плану порятунку". Про це говорили і представники Конгресу США. Уже в четвер посилені вимоги, пропоновані до брокерів, які займаються "швидкими" угодами.
"Думаю, що інвестори повинні розглядати останні новини як продовження курсу уряду з виходу із кризи довіри, - вважає голова департаменту інвестиційної стратегії "Standart and Poor's" Сем Стовол. - Адже пересічній людині здається, що події виходять з-під контролю. Що нам потрібно, можливо, - так це правильне керівництво, щоб, принаймні, зрозуміти, як нам незабаром вийти зі складної ситуації."
У той же час у пошуках рішення погляд через океан спрямований на лондонську фондову біржу, де посилені правила укладання угод приватними підприємцями.
Крім того, сьогодні стало відомо, що два найбільші інвестиційні банки збираються змінити свій статус. Ініціатива виходила від самих інвестиційних банків - двох останніх, які дотепер зберігають свою незалежність. Тепер Goldman Sachs і Morgan Stanley стануть звичайними банківськими холдингами, регульованими ФРС. Це означає, що вони одержать більш легкий доступ до позикових коштів, а також будуть мати більшу гнучкість у придбанні комерційних банків. Правда, і контроль над цими банками значно зросте. Інвестиційно-банківська модель, що задавала тон у фінансовій індустрії США, вичерпала себе.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас