Світові фондові ринки демонструють значне зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові фондові ринки демонструють значне зростання

Фондовий ринок
594
Сьогодні світові фондові ринки демонструють значне зростання. Зокрема, азіатські фондові ринки виросли сьогодні в середньому на 2-8%. Російський фондовий ринок також відкрився серйозним підвищенням основних індексів.
Так, японський індекс блакитних фішок Nikkei-225 виріс у перші години торгів на 2,2%. Китайські фондові ринки демонструють ще стрімкіше зростання: індекс Шанхайської фондової біржі Shanghai Composite на відкритті підскочив на 8%.
Папери провідних банків Китаю Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank і Bank of China відразу досягли внутрішньоденного ліміту в 10% зростання. Позитивні настрої домінують і на ринку акцій Тайваню: основний звідний індекс TAIEX сьогодні відкрився зростанням на 3%.
У той же час російський індекс ММВБ на відкритті торгів виріс на 4,73% - до 1150,9 пункту. У лідерах підвищення папери ВТБ (+28%). Індекс РТС знову подолав позначку в 1300 пунктів. Станом на 9:37 за київським часом значення індексу виросло на 0,76% - до рівня в 1305,74 пункту.
На думку аналітиків, позитивний настрій з ранку склався багато в чому завдяки позитивному закриттю західних майданчиків і підвищенню цін на нафту. Тому основний прорив торкнеться акцій нафтового сектору. Важливі статистичні дані сьогодні не виходять, тому ринок орієнтуватиметься на внутрішні російські новини.
Нагадаємо, Міністерство фінансів США минулого тижня запропонувало безпрецедентні заходи для стабілізації фінансового ринку країни, паралізованого неліквідними іпотечними активами. Згідно з проектом закону, поширеному 20 вересня в американських ЗМІ, уряд має намір викупляти "погані" активи, пов'язані з іпотекою, у фінансових компаній, "штаб-квартира яких розташована в Сполучених Штатах".
При цьому міністр фінансів США Генрі Полсон заявив, що уряд, можливо, включить до плану й іноземні компанії, ведучі значну діяльність в США. До числа інститутів, на які розповсюджуватиметься програма з викупу "поганих" активів, не увійдуть хедж-фонди, вказав Г.Полсон. Викуп активів, швидше за все, проводитиметься у формі аукціону.
Програма з "очищення" ринку від ризикованих інструментів діятиме протягом двох років. Міністерство фінансів США просить у конгресу на ці цілі 700 млрд дол., для забезпечення цих коштів необхідно збільшити межу держборгу США з 10,6 трлн до 11,3 трлн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас