Заступник глави Секретаріату Безсмертний впевнений у своєчасному початку опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник глави Секретаріату Безсмертний впевнений у своєчасному початку опалювального сезону

Енергетика
63
Заступник глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний впевнений у своєчасному початку опалювального сезону 2008-2009 року.
Про це він повідомив журналістам після селекторної наради з питань підготовки підприємств житлово-комунального господарства й бюджетних установ до опалювального сезону.
"Я не бачу проблем, щоб у нас почався опалювальний сезон, але я бачу, що в кожному регіоні будуть проблеми", - сказав він.
У ході наради Безсмертний повідомив, що ініціює розгляд на засіданні Ради національної безпеки й оборони можливості скасування або внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 25 квітня 2008 року № 440.
Цією постановою затверджується порядок перерахування в 2008 році субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплоенергію, яка виробляється для потреб населення.
Заборгованість виникає через невідповідність фактичної вартості теплової енергії, послуг водопостачання й водовідводу тарифам, які затверджено органами державної або місцевої влади.
Зі слів заступника голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Володимира Триколича, розмір зазначеної компенсації в 2009 році становитиме приблизно 3 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, опалювальний сезон в Україні розпочинається з 15 жовтня й триває до 15 квітня.
Тепер також існує проблема нагромадження вугілля на складах теплоелектростанцій для проходження опалювального сезону.
Станом на 1 вересня на складах ТЕС було накопичено 2,4 млн. тонн вугілля, до 15 вересня запаси скоротилися до 2,1 млн. тонн, спочатку планувалося нагромадити приблизно 4 млн. тонн.
Крім того, заборгованість за спожитий природний газ підприємств комунальної теплоенергетики тепер перевищує 1,8 млрд. гривень, а постачальник палива компанія "Газ України" не має наміру укладати договори з тими підприємствами ТКЕ, які не забезпечать 100%-их розрахунків за газ за підсумками опалювального сезону 2007-2008 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас