Результати торгів ПФТС (п’ятниця- 19 вересня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати торгів ПФТС (п’ятниця- 19 вересня)

Фондовий ринок
394
У п’ятницю, 19 вересня, індекс ПФТС значно виріс на фоні погодження спільних дій найбільшими центробанками світу з метою підвищення ліквідності, а також очікувань системних реформ від ФРС, Мінфіну та Конгресу США.
Вчорашній найбільший одноденний ріст фондових індексів США за останні 6 років наводить на думку, що регуляторам таки вдасться найближчим часом вгамувати світову фінансову кризу та привести фінансову систему до стабілізації.
Активність та обсяг торгів, як і вчора, були невисокими через відсутність більшості трейдерів на своїх робочих місцях у зв’язку із щорічної конференцією учасників фондового ринку у Алушті.
Станом на 17.00 за київським часом, основні світові фондові індекси показали щонайоптимістичніші результати: російські RTSI (+22,39%) та ММВБ (+28,69%) – серед лідерів. Також відзначимо китайський SSE Share (+9,4%), японський Nikkei (+3,76%), англійський FTSE (+8,09%) та німецький DAX (+4,80%).
Американські індекси в другий день поспіль показують феноменальний ріст: через півгодини після відкриття у п’ятницю індекс Доу Джонса виріс на 3,12%, індекс S&P 500 - на 3,35% та Nasdaq - на 2,80%.
Зважаючи на такий позитивний настрій на західних ринках, ми із оптимізмом дивимося у майбутнє, очікуючи росту у понеділок. Сподіваємося, такий поштовх дасть можливість вітчизняному фондовому ринку вийти на висхідну динаміку, яку востаннє спостерігали на ПФТС у минулому році.
Ігор Держипільський
За матеріалами:
Атек-Інвест
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас