Ірина Зоря: Український фондовий ринок потребує термінових стимулюючих заходів держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірина Зоря: Український фондовий ринок потребує термінових стимулюючих заходів держави

Фондовий ринок
504
Владі України необхідно вжити термінові заходи для стабілізації ситуації на фондовому ринку і стимулювання його розвитку в умовах світової фінансової кризи, що вибухнула, вважає президент провідної української фондової біржі ПФТС Ірина Зоря.
"Поки жоден з розглянутих (владою) документів не містить оперативних стимулюючих або стабілізаційних заходів", - заявила Зоря на щорічній конференції ПФТС в Алушті в п'ятницю.
На противагу вона навела цілу низку рішучих заходів, прийнятих останнім часом світовими фінансовими регуляторами, також фінансовою владою сусідньої Росії.
Голова ПФТС відзначила, що біржа давно сформувала перелік нормативних актів, які знижують ліквідність ринку і негативно впливають на його динаміку.
На її думку, необхідно також надати податкові пільги для залучення капіталу на ринок.
У той же час, як відзначила І.Зоря, поки відомо лише про засідання, що готується наприкінці жовтня, Ради національної безпеки та оборони (РНБО), що розгляне комплекс заходів для розвитку фондового ринку.
Одночасно Національний банк України дотепер не відмовився від боротьби з інфляцією шляхом вилучення ліквідності, що заважає боротьбі із кризою і суперечить заходам світових фінансових регуляторів.
Як повідомлялося, ПФТС-індекс упав з початку 2008 року на 70%, при цьому у вересні через загострення міжнародної фінансової кризи його падіння прискорилося і тільки за один день 16 вересня він втратив 14,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас