Група інвесторів відмовилася від покупки Alitalia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група інвесторів відмовилася від покупки Alitalia

Фондовий ринок
110
Група інвесторів відмовилася від покупки Alitalia.
Як передає Associated Press з посиланням на італійські ЗМІ, сьогодні були проведені переговори між інвесторами і профспілками, на яких обговорювався план із порятунку компанії від ліквідації, і в ході переговорів частина профспілок даний план не підтримала, після чого була відкликана пропозиція про покупку авіакомпанії.
Раніше сьогодні міністр праці Італії Мауріцио Сакконі заявив, що майбутнє авіакомпанії Alitalia "висить на волосині", оскільки профспілки не поспішають приймати план із її порятунку.
Нагадаємо, що 15 вересня ц.р. найбільші профспілки італійської авіакомпанії-банкрота Alitalia прийшли до угоди, направленої на її порятунок від ліквідації. Чотири найбільші профспілки Італії - CGIL, CISL, UIL і UGL - за підсумками тривалих переговорів погоджували з урядом і бізнес-консорціумом план, який пропонує придбати компанію Alitalia. При цьому було необхідно, щоб даний план підтримали п'ять профспілок компанії, що залишилися.
Антикризовий менеджмент Alitalia не раз проводив переговори з профспілками по реорганізації активів авіаперевізника. Переговори не призводили до результату через розбіжності з приводу майбутньої долі персоналу Alitalia.
В кінці серпня ц.р. Alitalia оголосила про фінансову неспроможність. Процедура банкрутства, за задумом італійського уряду, повинна стати першим кроком на шляху до реорганізації активів Alitalia. За даними ЗМІ, уряд має намір розділити Alitalia на дві частини: рентабельні активи будуть продані новій компанії, створеній під це цілі групою крупних італійських інвесторів, тоді як збиткові активи поступово ліквідовуватимуться через процедуру банкрутства. План порятунку Alitalia передбачає, за інформацією ЗМІ, фінансові вливання у розмірі 1 млрд євро з боку італійських інвесторів, злиття з другим за величиною в Італії авіаперевізником Air One і стратегічне партнерство із зарубіжною авіакомпанією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас