Світова енергетика не задоволена обсягом інвестицій та прозорістю постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова енергетика не задоволена обсягом інвестицій та прозорістю постачання газу

Енергетика
143
Міжнародне енергетичне агентство заявляє про недостатність інвестицій і прозорості в поставках газу, говориться в представленому сьогодні агентством Огляді газового ринку, представленому в Брюсселі.
За словами виконавчого директора Міжнародного енергетичного агентства Нобуо Танака, високі ціни на природний газ відображають не тільки збільшення попиту, але й затриману відповідь у поставках.
“Останні огляди газового ринку продемонстрували стурбованість недостатністю інвестицій, і ця стурбованість залишається. Непевність щодо інвестицій, збільшення витрат і затримка з відповіддю в постачаннях залишаються основними проблемами на більшості газових ринків, і продовжують становити загрозу довгостроковій безпеці поставок”, - сказав він.
Як відзначається в огляді, незважаючи на збільшення цін на газ, попит на нього також продовжує рости. У той же час, відзначають автори огляду, високі ціни на газ досить швидко трансформуються у високі ціни на електроенергію.
У зв'язку із цим агентство рекомендує розвивати не тільки газову енергетику, але й інші види енергетики, включаючи ядерну та вугільну.
Міжнародне енергетичне агентство діє як радник з питань енергетичної політики в 27 країнах-членах, серед яких не тільки країни ЄС, але й Австралія, Канада, США, Туреччина, Норвегія, Нова Зеландія, Корея і Японія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас