ЄС шукає заміну Газпрому у Нігерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС шукає заміну Газпрому у Нігерії

Енергетика
387
Євросоюз запропонував Нігерії допомогу в розробці планів з прокладання газопроводу через пустелю Сахара.
Передбачається, що трубопровід з Нігерії перетне пустелю по території ріки Нігер і через Алжир вийде безпосередньо до Європи, повідомляє ВВС.
Нігерія посідає сьоме місце у світі за запасами природного газу, і в ЄС тепер задумалися про реалізацію давньої ідеї транссахарського газопроводу. З метою перевірки настроїв нігерійської сторони в цій країні вже побував комісар ЄС з енергетики Андріс Пієбалгс. Характерно, що візит відбувся незабаром після підписання меморандуму про взаєморозуміння між Газпромом і нігерійською державною нафтовою компанією.
У ЄС стурбовані залежністю від поставок російського газу, це занепокоєння підсилилося на тлі російсько-грузинського конфлікту навколо подій на Кавказі. Для Євросоюзу це стало черговим сигналом до дії і змусило Брюссель звернути свій погляд на Нігерію.
У цей час Нігерія має зобов'язання перед західними нафтовими компаніями, але як стимул Газпром, у свою чергу, може запропонувати їй великі інвестиції в інфраструктуру, розуміючи всю важливість двостороннього співробітництва. Крім того, російська компанія також може взяти участь у будівництві транссахарського газопроводу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас