Рятівні облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рятівні облігації

Фондовий ринок
672
До 2015 р. вартість чистих активів українських інвестиційних фондів на душу населення зросте з нинішніх $14 до $70-90.
Такий прогноз озвучила компанія з управління активами "Спарта". В компанії вважають, що врятувати інвесторів від наслідків фінансової кризи може перехід до інструментів з фіксованою прибутковістю - облігаціям.
Як повідомив виконавчий директор КУА "Спарта" Оксана Мовчан, перспективи вкладення в акції на даному етапі виглядають, м'яко говорячи, сумнівними, незважаючи на дуже привабливі цінові рівні з деяких паперів.
Тому, вважає вона, популярність повинні набути раніше незаслужено обділені увагою вкладників облігаційні фонди, що дозволяють у наших умовах одержувати 25-27% річного доходу. "Фактично при тій же надійності, що й депозитні внески, облігації дають на 5-7% більше прибутку",- говорить виконавчий директор.
Саме тому першими фондами компанії, до яких передбачений широкий доступ роздрібних інвесторів, стали відкритий фонд "Спарта збалансований" і закритий корпоративний фонд облігацій, що перебувають на етапі акумулювання коштів. За словами начальника інвестиційного управління компанії Андрія Музичко, у цих фондах зараз зосереджено 74 млн. грн., основна частина яких вкладена в облігації. Загальний обсяг активів під управлінням КУА "Спарта" станом на 1 вересня становив 170 млн. грн.
Інші учасники ринку розділяють оптимізм спартанців. "Як правило, процентна ставка, виплачувана вкладникові за депозит, залежить від багатьох факторів, таких як термін вкладення, можливість дострокового зняття грошей,- говорить директор аналітичного департаменту компанії "Арт-Капітал" Дмитро Монаков.- Крім того, відсотки, які може одержати юридичну особу (КУА або фонд), вище тих, які одержують фізичні особи. Тому простому депозиту я б віддав перевагу інвестуванню в новостворені фонди, які оперують великими сумами, розподіляючи їх на даний момент між облігаціями, угодами РЕПО (позичаючи) або тими ж депозитами (одержуючи більшу прибутковість, ніж пропонують пересічному громадянину банки), щоб, як тільки буде зручний випадок, увійти в позиції з цінних паперів і не пропустити момент розвороту ринку".
У той же час, поки пересічні громадяни не почнуть чітко розділяти для себе інструменти інвестування та інструменти заощаджень, при близькій або однаковій прибутковості вони будуть віддавати перевагу банківським депозитам. Сьогодні внески фіосіб щодо ВВП в Україні становлять 23%, а вартість чистих активів інвестиційних фондів - 0,5%. За розрахунками "Спарти", останній показник в 2015 р. збільшиться до 1% від ВВП.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас