Медведєв доручив спрямувати 500 млрд руб на підтримку російського фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв доручив спрямувати 500 млрд руб на підтримку російського фондового ринку

Фондовий ринок
351
Президент Росії Дмитро Медведєв доручив уряду РФ зарезервувати 500 млрд руб. на підтримку стабільності російського фондового ринку.
Про це він повідомив на нараді по ситуації на фінансових ринках у Москві.
"Пропоную уряду передбачити можливість використання до 500 млрд руб. на підтримку стабільності фондового ринку, причому 250 млрд крб. зарезервувати безпосередньо в бюджеті", - сказав президент РФ.
Медведєв відзначив, що вважає запропоновані профільними відомствами міри необхідними і достатніми для стабілізації ситуації на фінансовому ринку РФ, проте він запропонував керівникам профільних органів протягом двох днів остаточно визначитися з обсягом додаткової підтримки фондового ринку з боку держави. "У нас достатній резерв, у нас сильна економіка, і це - гарантія того, щоб не допустити дестабілізації", - уклав Медведєв.
Крім того Центробанк РФ має намір завтра провести аукціон по розміщенню тимчасово вільних коштів федерального бюджету на банківських депозитах. Всього буде виставлено 200 млрд руб, мінімальна процентна ставка розміщення - 7,75% річних.
Також сьогодні міністр фінансів РФ Олексій Кудрін повідомив, що уряд планує найближчим часом додатково виділити 60 млрд крб. для кредитування учасників фондового ринку.
Нагадаємо, з початку цього тижня російський фондовий ринок пережив декілька вельми крупних падінь. З метою не допустити масштабного обвалу ринку, російською владою було вчора ухвалено рішення про зупинку торгів на РТС та ММВБ. Фондові біржі в РФ знов почнуть свою роботу в п'ятницю, 19 вересня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас