Фондовий ринок України до середини дня розвернувся і коректується вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України до середини дня розвернувся і коректується вгору

Фондовий ринок
747
Котирування українських акцій на фондовій біржі ПФТС у другій половині дня в середу стали рости: до 15:00 зростання у середньому становить близько 2%, хоча окремі ліквідні акції подорожчали вже на 10% і більше.
За словами учасників ринку, після обвалу напередодні на 14,1% котирування перед торговельною сесією виставлялися переважно з підвищенням до цін закриття, однак уже через 15 хвилин після початку торгів котирування знову стали падати.
Поворот ринку відбувся лише пополудні. Зокрема, зростання курсу акцій Крюківського вагонобудівного заводу досягало 21,1%, Райффайзен Банку Аваль - 17,7%, "Донбасенерго" - 16%, Єнакіївського метзаводу - 10,2%, однак до 15:00 зростання стало трохи скромніше.
Учасники ринку також відзначають, що ПФТС, що одержала із середи право припиняти торги окремими акціями у випадку зміни їхньої ціни до ціни закриття більш ніж на 10%, на зростаючому ринку поки це право не використовує.
У той же час обсяг торгів поки незначний: усього укладено 140 угод на 5,8 млн грн.
Як повідомлялося, ПФТС-індекс із початку року впав на 70,1%, у тому числі з початку вересня - на 34,1%. Його різке падіння в цьому місяці учасники ринку пояснили негативною реакцією на чергові загострення міжнародної фінансової кризи та політичної ситуації в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас