Експерт: Розширення критеріїв зупинки торгів потрібно було ввести ще у травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Розширення критеріїв зупинки торгів потрібно було ввести ще у травні

Фондовий ринок
186
"Ми позитивно ставимося до рішення ПФТС про розширення критеріїв щодо припинення торгів у зв'язку з "ціновою нестабільністю". Правда, на наш погляд, це, як і зміна розмірів мінімальних лотів, потрібно було зробити набагато раніше", - вважає директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Сергій Уткін.
Нагадаємо, що відповідно до рішення ради ПФТС, для акцій, які перебувають у котирувальному списку 1 рівня і/або входять до складу індексного кошика ПФТС, установлені наступні критерії "цінової нестабільності":
- зменшення/збільшення ціни угоди в порівнянні із ціною останньої угоди попередньої торговельної сесії (або ціною останньої угоди до моменту припинення торгів) більш ніж на 10%;
- зменшення/збільшення індексу ПФТС у порівнянні з індексом попереднього торговельного дня (або з останнім значенням до моменту припинення торгів) більш ніж на 5%.
"По-доброму, ці зміни потрібні були ще в травні, коли індекс ПФТС почав відновлюватися після першої хвилі кризи в березні. Це, звичайно, не врятувало б наш ринок від падіння, але в деяких ситуаціях знизило спекулятивні настрої, яких на нашому ринку в надлишку. Крім того, заздалегідь вжиті заходи згладили б загальне негативне враження від різких падінь ринку", - вважає Сергій Уткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас