Спустити на гальмах не вдалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спустити на гальмах не вдалося

Фондовий ринок
154
У вівторок індекс ПФТС впав на 14,09% - до позначки 351,54 індексних пункту, що відповідає рівню жовтня 2005 р.
"Це найбільш сильне одноденне падіння за моєї пам'яті, і думаю, що найбільш сильне падіння після серпня 1998 р.",- відзначив управляючий інвестиціями КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков. За його словами, падіння було викликано поведінкою зовнішніх ринків: Росія (ММВБ) впала на 17,45%, Європа падала на 2-3%.
"Міжбанківські кредитні ставки як в Європі, так і в США зросли в кілька разів, що свідчить про взаємну недовіру банків", - підкреслює аналітик компанії "Атек-Інвест" Ігор Держипільський. На його думку, критичність ситуації підтверджували очікування аналітиків, за якими імовірність зниження у вівторок ставки ФРС на 0,25% (до 1,75%) оцінювалася в 92% проти 2% тижнем раніше.
"Розмір падіння свідчить про те, що ринок увійшов у стадію активної паніки, що передує періоду стабілізації, - говорить Юрій Ушков. - Якщо падіння продовжиться такими темпами, то дно ми побачимо протягом цього місяця". У той же час, за словами Ігоря Держипільського, оскільки під час зупинки торгів на ПФТС найбільший американський інвестиційний банк Goldman Sachs відзвітувався про падіння чистого прибутку в третьому кварталі на 70% (до $815 млн.), що виявилося кращим результатом, ніж прогнозували аналітики, у середу можна чекати на невелику позитивну корекцію.
Проте є побоювання, що на тлі триваючого розпродажу українських акцій власники контрольних пакетів українських підприємств, що торгуються, викуплять їх з ринку, що призведе до зниження кількості акцій у вільному обігу і подальшого зниження ліквідності.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас