Кудрін: Ризики у фінансовій системі РФ не носять надзвичайного характеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Ризики у фінансовій системі РФ не носять надзвичайного характеру

Фондовий ринок
193
Віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін відзначає наявність ризиків у фінансовій системі РФ, але вважає, що вони не носять надзвичайного характеру.
"Ризики в нашій системі є, і чим більші поштовхи світової кризи, тим більше ризиків й у Росії, але вони не носять надзвичайного системного характеру", - сказав він журналістам у вівторок.
Кудрін підкреслив, що російська влада уважно спостерігає за діями адміністрації США з пом'якшення фінансової кризи і вирішення ситуації, пов'язаної зі скрутним станом найбільших фінансових організацій. "Ми звернули увагу, що у зв'язку із глибиною кризи дії влади США виходять за рамки звичайних методів підтримки ринкових структур, і в низці випадків вони опиралися на додаткові кошти як Федеральної резервної системи, так і бюджету", - відзначив він.
Однак, за його словами, в останніх діях фінансової влади США переважає позиція, що кошти на підтримку не повинні виділятися за рахунок коштів платників податків, і повинні застосовуватися ринкові заходи. "Звичайно в таких випадках уряд і фінансова влада виходять із того, що банки повинні були оцінювати свої ризики і накопичувати кошти, що забезпечують достатню стабільність", - сказав Кудрін.
Він відзначив, що тільки у випадках, коли банки є системоформуючими і можуть спровокувати додаткову кризу, американська влада надавала часткову підтримку. "Оскільки дно кризи ще не настало, обсяг ризиків, накопичених фінансовою системою, до кінця ще не визначений, і уряд не повинен брати на себе відповідальність щодо компенсації ризиків всіх комерційних структур", - вважає голова Мінфіну РФ. За його словами, уряд США намагається втримати баланс між заходами держпідтримки і ринковими заходами.
"Додаткове падіння світових ринків впливає на РФ. У цьому випадку цей вплив опосередкований, і уряд, і ЦБ РФ, підтримуючи ліквідність в економіці, пом'якшують наслідки цього впливу", - підкреслив Кудрін. При цьому він не став коментувати можливість застосування спеціальних заходів держпідтримки відносно системоформуючих банків РФ. Він також не став коментувати ризики банкрутств на російському фінансовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас