На ринку акцій РФ триває паніка, падіння індексу ММВБ до 16:20 перевищило 15% - до 905,6 пункту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку акцій РФ триває паніка, падіння індексу ММВБ до 16:20 перевищило 15% - до 905,6 пункту

Фондовий ринок
540
На ринку акцій РФ триває паніка, падіння індексу ММВБ до 16:20 перевищило 15% - до 905,57 пункту. Найбільш сильно страждають акції банків, зокрема звичайні акції ВТБ (РТС: VTBR) упали в ціні відносно закриття понеділка більш ніж на 30%, Ощадбанку РФ (РТС: SBER) - більш ніж на 20%, "префи" Ощадбанку втратили 24%.
Російський ринок акцій нервово реагує на погіршення кон'юнктури світових фондових і товарних ринків після оголошення про банкрутство Lehman Brothers. Негативну роль відіграє і дефіцит, що загострився, вільних рублевих коштів у банківському секторі. Учасники ринку побоюються, що на російському фінансовому ринку найближчим часом також можуть початися банкрутства, оскільки ліквідності не вистачає. Процентні ставки короткострокового фінансування перевищують зараз 15% річних.
На думку аналітиків, на ринку панує паніка, ніхто не знає, коли все це скінчиться. При цьому висловлюються припущення, що ринку для стабілізації потрібні які-небудь екстраординарні заходи, оскільки проблеми починаються вже усередині країни. "Всі посилання на світову кризу учасники ринку вважають зараз не дуже серйозними, адже світові ринки падають на 2-3%, а ми на 5-10%, сьогодні вже на 15%. Виходить, справа не тільки у світовій кризі, і причини такого різкого падіння потрібно шукати усередині країни", - сказав "Інтерфаксу-АФІ" один з учасників торгів.
За його словами, ринок вважає занадто пасивною позицію влади і вважає, що в такій ситуації держоргани могли б надати більш відчутну підтримку фінансовому сектору.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас