Хто заплатить більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто заплатить більше

Енергетика
582
Столична влада має намір диференціювати плату за комунальні послуги залежно від виду бізнесу. Серед перших кандидатів на підвищення розцінок були названі казино, банки і страхові компанії - саме їх міський голова вважає надприбутковими підприємствами.
Самі підприємці до заяв мера ставляться стримано, але при цьому відзначають, що тарифи на послуги ЖКГ повинні бути однакові для всіх. Такої ж думки дотримується і президент Української асоціації діячів грального бізнесу Сергій Третяков, що все-таки відмітив, що заперечувати ініціативу про підвищення тарифів підприємства грального бізнесу не будуть. "Якщо Київрада прийме таке рішення, ми сприймемо його як рішення громадськості. Однак настільки активне ініціювання мером цього нововведення наштовхує на думку про певне лобіювання ним чиїхось інтересів", - говорить Третяков.
Юристи вважають, що рішення про підняття тарифів на житлокомпослуги для бізнесу буде цілком законним. У юридичній компанії "Пріоритет" відзначають, що чинне законодавство не передбачає обмежень щодо можливості встановлення органами місцевого самоврядування тарифів на послуги ЖКГ, у тому числі і для підприємств різного роду діяльності. "Рішення про встановлення тих чи інших тарифів на послуги ЖКГ приймає орган місцевого самоврядування. У цьому випадку Київська міська рада має повне право на підвищення тарифів", - відзначає юрист Андрій Клименко. "Якщо підприємці все-таки вирішать, що цим рішенням їхні права порушені, нехай звертаються в адміністративний суд. Саме цей орган може визнати рішення Київської міської ради недійсним", - додає фахівець.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас