Голова "Трійки Діалог" очікує в РФ масові угоди M&A і переділ власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова "Трійки Діалог" очікує в РФ масові угоди M&A і переділ власності

Фондовий ринок
222
Голова інвестиційної компанії "Трійка Діалог" Рубен Варданян вважає, що найближчим часом у Росії будуть відбуватися масові угоди злиття і поглинання (M&A), приватні розміщення, консолідація, а також переділ власності. Таку думку він висловив на зустрічі з журналістами в понеділок.
"Угоди M&A будуть масовими. Буде час злиттів і поглинань, час покупок та об'єднань", - сказав він.
За словами Варданяна, у Росії є кілька системних проблем. Одна з них полягає в невисокому професіоналізмі фінансових посередників. Так, на його думку, багато фінансових директорів і трейдерів не вміють працювати на падаючому ринку. "Серед трейдерів залишилися одиниці, які пам'ятають 1998 рік, інші ніколи не бачили падіння ринку протягом дев'яти місяців", - додав Варданян.
Також системними є проблеми з ліквідністю в більшості російських банків і висока інфляція.
Голова "Трійки Діалог" відзначив, що для компаній, які залучали короткострокове фондування для довгострокових проектів (зі сфери нерухомості і сільського господарства) можуть настати margin call (вимога про внесення додаткового забезпеченння, що кредитор пред'являє позичальникові, коли вартість застави опускається нижче певного рівня). Багато компаній закладали великі пакети своїх акцій для залучення коштів, тепер це приведе до зміни власників на них.
"Це нормальний процес формування нової системи, що має свої жорсткі закони. Відбудеться вимивання слабких", - відзначив Варданян.
Він упевнений, що зараз настав час покупців, а не продавців - "будуть інші ціни і коефіцієнти".
"Люди будуть придумувати нові інструменти, будуть змушені невисоко оцінювати свої акції, щоб залучити ліквідність", - прогнозує голова інвесткомпанії, відзначаючи, що це величезне поле роботи для інвестбанкірів.
З компаній виграють ті, у яких відсутнє коротке боргове навантаження, але є потік готівки.
Щодо ситуації на світовому ринку в цілому, Варданян відзначив, що весь період до виборів президента США буде дуже важливим для майбутнього всього фінансового світу. "Ясно, що процес ліквідації фінансових інститутів не завершений, об'єднання і злиття будуть тривати", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас