Акції, облігації emerging markets падають в понеділок на інформації про банкрутство Lehman — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції, облігації emerging markets падають в понеділок на інформації про банкрутство Lehman

Фондовий ринок
225
Фінансові ринки emerging markets падають у понеділок. На тлі інформації про банкрутство американського банку Lehman Brothers інвестори розпродають всі активи, за винятком найбільш надійних, повідомляє агентство Bloomberg.
За даними індексу EMBI+, що розраховується JPMorgan Chase & Co., спред по прибутковості боргових зобов'язань країн з економікою, що розвивається, до US Treasuries підскочив під час торгів на 24 базисні пункти - до 3,54 процентні пункти - максимального рівня із червня 2005 року.
Фондовий індекс MSCI Emerging Markets, що втратив близько третини цього року, упав до 14:20 мск у понеділок на 1,9%.
"Крах Lehman, імовірно, спровокує значну активізацію "відходу від ризиків", і ринкам emerging markets будуть потрібні місяці, а не тижні на відновлення", - вважає старший економіст Dresdner Kleinwort у Лондоні Іваіло Весселінов.
Lehman Brothers Holdings Inc., один з найбільших інвестбанків у США, заявив у понеділок про намір звернутися в суд по банкрутствах південного округу Нью-Йорка із заявою про банкрутство. На цьому тлі виросли ціни золота і боргових зобов'язань американського казначейства.
Прибутковість тридцятирічних євробондів РФ підскочила під час торгів на 17 базисних пунктів - до 6,15% річних - максимуму за 13 місяців.
За даними Barclays Capital, котирування свопів на дефолт по кредитах для облігацій emerging markets, підвищилися на 35 пунктів - до рекордного рівня 400 пунктів.
Індійський фондовий індекс Sensitive Index упав під час торговельної сесії на 3,4%, індонезійський Jakarta Composite - на 4,7%, падіння індексу ММВБ досягало 5,13%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас