Долар знижується проти основних світових валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знижується проти основних світових валют

Валюта
1758
Долар знижується проти основних світових валют слідом за повідомленням про банкрутство американського банку Lehman Brothers Holdings Inc після провалу переговорів з потенційними покупцями, а також на тлі слабких макроекономічних даних у США.
Сьогодні стало відомо, що Lehman Brothers звернувся в суд із заявою про захист від банкрутства. Компанія, уточнила, що мова про банкрутство брокерсько-дилерських операцій і низки інших підрозділів, у тому числі Neuberger Berman, не йде. При цьому, Lehman Brothers наполягає, що продовжує вивчати можливість продажу підрозділу брокерсько-дилерських операцій і веде переговори з декількома потенційними клієнтами щодо продажу своїх підрозділів з управління інвестиціями. Раніше Wall Street Journal повідомила, що британський Barclays та американський Bank of America припинили переговори про покупку частки в Lehman Brothers. Крім того, міністр фінансів США Генрі Полсон заявив, що влада США не збирається надавати підтримку Lehman Brothers. Інвестори вкрай схвильовані цими повідомленнями, тому що банкрутство Lehman Brothers може спричинить нову хвилю кредитних списань, що негативно позначається на світовому економічному зростанні. Це негативно впливає на американську валюту.
Не надають підтримку долару макроекономічні дані. Так роздрібні продажі і продажі продуктів харчування за винятком продажів автомобілів за серпень знизилися на 0,7% м/м - відповідно до опублікованого звіту Міністерства торгівлі США 12 вересня. Це перше зниження продажів з лютого місяця. Аналітики опитаних Bloomberg припускали, що роздрібні продажі знизяться на 0,2% у порівнянні зі зростанням на 0,4% у липні. Роздрібні продажі прямо формують статтю особистих витрат у ВВП США. Особисті витрати становлять порядку 70% ВВП США, тому інвестори особливу увагу приділяють роздрібним продажам, особливо до зміни динаміки.
Сьогодні долар, швидше за все, продовжить своє зниження на тлі очікування даних щодо промислового виробництва США за серпень, які будуть опубліковані о 17:15 мск. Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозують, що промислове виробництво в липні знизитися на 0,3%, у порівнянні зі зростанням на 0,2% місяцем раніше.
Станом на 9:00 мск індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість долара відносно "кошика" із шести основних валют світу, торгується на рівні 78,23 у порівнянні із ціною закриття п'ятниці 78,98. Пара EUR/USD торгується на рівні 1,4378 у порівнянні із ціною закриття п'ятниці 1,4224. Пара GBP/USD торгується на рівні 1,8011 у порівнянні із закриття п'ятниці 1,7941. Пара USD/JPY торгується на рівні 106,00 у порівнянні із закриття п'ятниці 107,93.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас