Wall Street урятує від краху тільки консолідація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wall Street урятує від краху тільки консолідація

Фондовий ринок
622
Wall Street урятує від краху, що насувається, тільки консолідація фінансових ресурсів, вважає Wall Street Journal, оцінюючи ситуацію після того, як стало відомо, що Bank of America вийшов з переговорів про покупку частки в Lehman Brothers і майже готовий купити Merill Lynch, що стояв другим у черзі на банкрутство.
Впливове в бізнес-колах видання вважає, що тим, хто поки ще тримається на плаву, як Morgan Stanley або Goldman Sachs Group, не варто очікувати наближення кризи, а краще розглянути можливості консолідації ресурсів. У цьому випадку, банки зможуть більш ефективно підтримувати ліквідність, перекриваючи один одного.
Видання не виключає, що в нинішніх кризових умовах, гіганти можуть піти на злиття.
На думку Wall Street Journal, другими засобами виживання може стати створення пула "токсичних" активів для виведення їх з балансових звітів. Можливість ізолювати проблемні активи якомога швидше значно усталила б стан банків і їхню статистику.
Видання нагадує, що за останні півроку вже три гіганти на Wall Street втратили незалежність за участі федеральних регуляторів, у той час як саме фінансове співтовариство не висунуло стратегії дій в умовах кризи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас