Одеський НПЗ став джерелом різкого запаху в місті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський НПЗ став джерелом різкого запаху в місті

Енергетика
341
Джерелом різкого запаху в Одесі, поява якого відзначалася в місті протягом декількох останніх днів, є ВАТ Лукойл - Одеський НПЗ.
Про це повідомило управління екологічної безпеки Одеської міськради за результатами лабораторних досліджень стану атмосферного повітря, передає офіційний сайт міста Одеси.
Результати перевірки дають можливість зробити висновок про те, що відзначене підприємство і є джерелом різкого запаху, поява якого відзначалася в Одесі протягом декількох останніх днів. Керівництву ВАТ Лукойл - Одеський НПЗ запропоновано провести термінові роботи з усунення викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря. Після проведення робіт будуть проведені повторні лабораторні дослідження.
Перевірка і лабораторні дослідження стану атмосферного повітря проводилися на прилеглих територіях всіх підприємств у промисловій зоні Суворівського району в період з 22:00 11 вересня по 05:00 12 вересня співробітниками управління екологічної безпеки Одеської міськради разом з муніципальною лабораторією екологічного контролю.
За результатами обстеження і лабораторних вимірювань виявлена наявність специфічного запаху і перевищення гранично-допустимої концентрації (ГДК) сірководню, а також підвищений вміст аміаку в атмосферному повітрі тільки по периметру ВАТ Лукойл - Одеський НПЗ.
Середнє значення концентрації сірководню перевищило ГДК в 2,8 рази. Найвищі концентрації цих газів спостерігалися з підвітреного (підфакельного) боку заводу, відзначає управління.
У той же час у першій половині дня 12 вересня були проведені повторні лабораторні виміри разом з пересувною лабораторією охорони навколишнього середовища ВАТ Лукойл - Одеський НПЗ. Результати досліджень проб повітря муніципальної і заводської лабораторії збіглися. Середнє значення концентрації сірководню перевищило ГДК в 1,75 раза.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас