Експерт: Фондовий ринок продовжує падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Фондовий ринок продовжує падати

Фондовий ринок
543
Фондовий ринок України продовжує рух слідом за західними майданчиками із самого початку кризи. І цей тиждень не став винятком.
"Падіння спричиняли новини про проблеми у фінансовому секторі Америки. Зокрема, план виходу із кризи одного із найстарших американських банків Lehmann Brothers не надихнув акціонерів, і, відповідно, ця новина негативно вплинула на рух фондових майданчиків США. Що стосується Європи, то її індикатори рухали вниз макроекономічні новини - зокрема, інфляція. Єдиний позитивний момент - загальносвітове зниження ціни на нафту", - відзначив Сергій Уткін, директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна".
Український ринок на цьому тижні падав занадто різко. 11 вересня двічі зупиняли торги на ПФТС, сесія була закрита раніше регламентованої 17.00.
"Основною проблемою українського фондового ринку залишається його низька ліквідність. У понеділок стало відомо, що інвестори вивели порядку $1 млрд. з фондів інвестицій у ринки, що розвиваються. Це, за словами аналітиків, є одним із найбільш значних показників з 1995 року. Зрозуміло, що у зв'язку з високою інфляцією, уповільненням темпів зростання бюджетних доходів, а також через постійні політичні перипетії Україна є однією з перших країн, звідки гроші виводилися в першу чергу. Через низьку ліквідність вітчизняного ринку, вихід навіть невеликих сум провокує різке падіння індексу", - говорить Сергій Уткін.
"Не факт, що виведені гроші більше не повернуться в Україну, але через загальносвітові тенденції це може відбутися не так швидко, як хотілося б", - відзначив директор з управління активами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас