Російський фондовий ринок почав рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський фондовий ринок почав рости

Фондовий ринок
337
На російському ринку акцій триває зростання котирувань найбільш ліквідних паперів. Так, на ФБ ММВБ ціни на акції "Уралсвязьинформа" виросли на 2,9%, "Роснафти" і МТС - на 2,6%, "Сургутнафтогазу" - на 2,2%, Лукойла - на 1,8%. Індекс ММВБ станом на 10:00 за київським часом виріс на 1,4% - до 1130 пунктів, індекс РТС - на 0,5% - до 1341 пункту.
Початок торгів на фондовому ринку буде в позитивній зоні. Таку думку висловив у прямому ефірі РБК-ТВ начальник відділу інвестиційного консультування ФК "Відкриття" Олександр Лапутін. Фахівець відзначає, що торгівля йде з підвищеною волатильністю.
З його погляду, про розворот на ринку можна буде говорити постфактум, тому що на ринку не діють фундаментальні фактори. Спадний тренд ще не зломлений, і доти, поки не з'являться стабільні сигнали про те, що "закінчилися покупці і почалися продавці", експерт не став би стверджувати, що тренд закінчився. Але коли ринок заспокоїться, будуть відіграні всі позитивні або негативні новини.
Старший аналітик Альфа-банку Ангеліка Генкель не виключає, що ринок ще не досяг цінового дна. Однак навіть при найбільш негативному сценарії розвитку подій у найближчі півроку-рік ринок відновить як мінімум третину втрачених улітку 2008 р. позицій. У найкращому разі вкладення в акції на поточних рівнях можуть виявитися надприбутковими в порівнянні з іншими видами інвестицій у довгостроковій перспективі.
Відзначимо, що сьогодні президент РФ Дмитро Медведєв зажадав від уряду і Банку Росії вжити необхідних заходів для припливу додаткових коштів на російський фінансовий ринок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас